Referenční příklady instalací reproduktorových systémů

 

Muzeum budoucnosti, Dubaj

 Díky systému Fohhn Airea bylo možno podpořit zážitek z prohlídky muzea, které je tvořeno několika prostory. V každém z pěti pater jsou simulovány různé světy budoucnosti, přičemž návštěvníci mají i možnost účastnit se cesty na vesmírnou stanici ISS. I samotný tvar budovy je ohromující a jedinečný. Její zaoblený tvar představuje lidstvo, zatímco zelený pahorek, na kterém je bzdova postavena, symbolizuje Zemi. A prázdný prostor uvnitř budovy je neznámá budoucnost.

Vlastní instalaci provedla firma AVI-SPL ve spolupráci s Fohhn. V muzeu jsou instalovány reproduktory Airea LX-10, LX-20 a LX-60, suwoofery AS-10 a AS-22 a řídící jednotky AM-4.4

Filozofická fakulta UK, Praha

 Učebna je určena pro přednášky i poslech hudby, proto byl kladen důraz na kvalitu reprodukce i srozumitelnost. Nejlepší volbou se ukázaly reproduktory "line array" s unikátní konstrukci s osmi středobasovými reproduktory o průměru 4“ umístěnými nad sebou + samostatným výškovým zářičem. Tím je dosaženo horizontálního vyzařovacího úhlu 140°. a celá plocha místnosti je rovnoměrně pokryta a na všech místech posluchárny je zajištěna perfektní srozumitelnost. Pro instalaci byly použity reproduktory LX-100 s centrálním zesilovačem D-2.

Prodejna TALLY WEIJL v Centru Černý Most, Praha

 Prodejna módního oblečení TALLY WEIJL v pražském Centru Černý Most je nově osazena reproduktory AT-07 z řady Arc-Series. Kvůli lepšímu pokrytí prostoru jsou orientovány horizontálně nad výstavními regály. Každý reprobox je otočně uchycen na nástěnném držáku QAT-07. Tyto kompaktní dvoupásmové reproboxy poskytují velice kvalitní ozvučení celé prodejny a díky svému decentnímu vzhledu a bílému provedení dokonale zapadají do jejího moderního designu.

 

 

Slovenská filharmonie, Bratislava

 Koncertní síň Reduta pochází z roku 1773 a její barokní architektura byla mezi roky 1913 a 1919 renovována s doplněním rokokových a secesních artefaktů na průčelí. Je to jedna z nejznámějších historických a kulturních staveb v Bratislavě a také stálé sídlo Slovenské filharmonie. Hlavní sál s délkou 27 metrů a kapacitou 700 míst je osazený dvěma reprosystémy LFI-220, které jsou schopné perfektně ozvučit prostory balkónu i lóží. Reprosystémy mají speciální povrchovou úpravy, aby barevně přesně odpovídaly prostředí a působily v památkově chráněném sálu nenápadně. Každý z obou systémů vyzařuje ve dvou samostatných směrech - jeden k lóžím a druhý na balkón. Systém je nakonfigurovaný tak, aby bylo jednoduše možné změnit směr vyzařování, například když balkón není obsazený. Reproduktory jsou připojené na evakuační rozhlas a jsou vyladěné pro maximální srozumitelnost mluveného projevu a koncerty menších hudebních těles. Pro větší události se doplní o dva přenosné subwoofery XS-30.

Reproduktory Fohhn Arc na Matterhornu, Švýcarsko

 Ve výšce 3883 metrů n. m. je ledovcový ráj na Matternhornu nejvyšším vyhlídkovým místem v Evropě, poskytující jedinečný 360° panoramatický výhled na Švýcarské, Italské a Francouzské Alpy. Návštěvníci restaurantu Matterhorn Glacier Paradise, tedy „Ledovcového ráje“ si mohou s tímto výhledem vychutnat i poslech hudby prostřednictvím instalovaných reprosousav Fohhn Arc-Series. Ozvučovací systém, který je v objektu instalován zvukově pokrývá celý prostor restaurace s kapacitou 150 osob a přitom nenásilně doplňuje lehký a moderní design budovy. Ozvučení je realizováno pomocí šestnácti reproboxů AT-06 a tří reproboxů AT-05. Reproboxy jsou buzeny čtyřkanálovými zesilovači Fohhn D-4.750, pracující ve třídě D s integrovanými DSP procesory.

Modlitebna Církve bratrské, Černošice

 V neděli 21. listopadu 2010 byla slavnostně otevřena nová modlitebna a komunitní centrum Církve bratrské. Prostor modlitebny obsahuje sál sloužící ke shromažďování věřících, vysluhování svátostí, konání církevních obřadů (svatby, křty), konání bohoslužeb, hudebních a kulturních akcí. Na hlavní shromažďovací místnost navazuje místnost pro matky s dětmi a handicapovanými, která je oddělena pro nerušené sledování bohoslužeb. Prostory jsou řešeny multifunkčně, příčky a stěny lze měnit, posouvat podle potřeb. Další částí stavby jsou dvě oddělené místnosti pro nedělní školu, shromažďování dorostu, mládeže, výuku jazyků, setkávání matek s dětmi, práci se seniory. Nechybí ani kavárna a čajovna, prodejna knih a hudebních nosičů a sociální zázemí. Důležitou částí stavby je byt a pracovna kazatele se zázemím pro příjímání návštěv k rozhovorům. K ozvučení hlavního sálu byly instalovány fullrange reproboxy Fohhn AT-30 z produktové serie ARC, pro ozvučení přilehlé společenské místnosti pár dvoupásmových AT-06 .

-->